NYÅRSMENY

M.E.A.T. NYÅRSMENY

Hummersoppa med tartar på hummer- & räka.
-0-
Färsk Oxfilé, Pommes Anna, tryffelrostad spetskål och portvinssky.
-0-
Mörk chokladfondant med rominkokta hallon.

495:-

 

ALTERNATIV MENY VEG/FISK

Kantarellsoppa, syrad silverlök och tryffelfärskost.
-0-
Ugnsbakad fjällröding, Pommes Anna, buntmorot, vitvinsås med forellrom och gräslök.
ALT
Nygjorda Gnocchi med tryffelrostad spetskål, ostronskivling och parmesancrème.
-0-
Vegansk chokladpannacotta med syltade bär från Patisseriet.

 

 

WINE-PAIRING..

Behöver ni tips och inspiration till några schysta viner som passar till middagen? Vi hjälper er en bit på vägen..


Starter

Hummersoppa -Bra val- Perelada Cava Stars Brut Organic 2020
Guldkant – Champagne Taittinger Brut Réserve


Main-Course
Färsk Oxfilé -Bra val- GR-174 Blend Spanien, Priorat 2021
Guldkant – Lytton Springs Blend USA, Dry Creek Valley 2020


Dessert
Chokladfondat -Bra val- Brachetto d’Acqui DOCG Italien, Piemonte 2021

ANVISNINGAR

INFÖR… Viktigt!
Kontrollera att ni har fått med allting.

Vi finns på plats i restaurangen fram till kl 18:00 och löser eventuella akuta problem åt er!
Har ni några frågor? ring 046-127865 ELLER maila oss INFO@MEATGRILL.SE

OXFILÉN ÄR FÖRSTEKT, TA GÄRNA UT OXFILÉN OCH LÄMNA DEN I RUMSTEMPERATUR CIRKA 1 TIMME INNAN TILLAGNING.

SÄTT UGNEN PÅ 180 GRADER, KONTROLLERA OCH SORTERA UT RÄTTERNA VAR FÖR SIG FÖR EN SMIDIG ÖVERBLICK.

Har ni någon trevlig ört att garnera era tallrikar med så gör gärna det.
Samtliga rätter är gluten och laktosfria!

___________________________________

HUMMERSOPPA
Värm soppan i kastrull på medelhög värme tills den får ett uppkok.
dekorera en djup tallrik med tartaren. Häll sedan på soppan & servera med surdegsbaguetten bredvid.

KANTARELLSOPPA
Värm soppan i kastrull på medelhög värme tills den får ett uppkok.
dekorera en djup tallrik med tryffelcrèmen och den syrade silverlöken. Häll sedan på soppan & servera med surdegsbaguetten bredvid.

___________________________________

OXFILÉ
Köttet ska bakas klart i ugnen på ca 180 grader. Om du inte har en sticktermometer: Tänk på att hushållsugnar skiftar I effekt och därför är tillagningstiderna ungefärliga. Är ni ett större sällskap så kan det ta längre tid. Sprid då gärna ut köttet så att varmluft kan strömma
emellan för en snabbare tillagning.

RARE: ca 5 MINUTER (42–48 GRADER innertEMPERATUR)

MEDIUM: ca 9–10 MINUTER (48–55 GRADER INNERTEMPERATUR)

WELL DONE: ca 18–20 MINUTER (70+ GRADER INNERTEMPERATUR)

LÅT GÄRNA KÖTTET VILA PÅ EN KÖKSHANDDUK I 5–10 MINUTER INNAN SERVERING.

Rosta kålen i ugnen ca 10 min på 180 grader tills den får fin färg.

Värm portvinsskyn i kastrull på medelhög
värme tills den får ett uppkok.

Värm Pommes anna i ca 10–12 min på 180 grader.


RÖDING
Halstra i het panna med olja i ca 3 min med skinnsidan neråt – glöm inte att salta.Vänd fisken och låt ligga kvar i pannan ca 1 min.
värm försiktigt vitvinssåsen i kastrull på låg värme.
Värm pommes Anna (se ovan).
Rosta buntmoroten i ugnen ca 10 min på 180 grader.

Vänd ner forellrom och gräslök i såsen strax innan servering.
Lägg upp efter bästa fantasi och servera.

GNOCCHI

Stek gnocchi med lite smör i panna tills de får fin gyllenbrun färg, Stek ostronskivling och tryffelmarinerad kål tillsammans i panna (ca 3 minuter). Dekorera en djup tallrik med parmesancrème och lägg sedan över gnocchin, svamp och kål. Servera.

___________________________________

MÖRK CHOKLADFONDANT
Baka fondanten i ugn (direkt från kylskåpet) på 180 grader i 7 minuter. Ta ut från ugnen och låt vila i 1–2 minuter. Stjälp upp på tallrik och servera med rominkokta hallon. Servera gärna desserten med lite lättvispad vispad grädde om ni har det hemma.
Annars går det alldeles utmärkt utan.

___________________________________

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI PÅ M.E.A.T.

/The Fat Pig

Utlämning av menyer kommer ske Fredag 30/12 mellan klockan 12,00-18,00

Begränsat antal med reservation för slutsålt, sista dag för beställning är den 28/12.

Beställning sker på info@meatgrill.se eller telefon 046-127865